logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Terugreis naar Nederland

Vliegtuig BeijingHet was weer maar eens op tijd opstaan geblazen. Kwart over 6 ging de wekker, want om 7.30 uur staat de auto voor de deur die ons naar de luchthaven gaat brengen. We hebben gisterenavond eigenlijk al het meeste ingepakt in onze rugzakken, dus het wordt douchen de boel dichtmaken en klaar.

Het tijdsverschil met Nederland is altijd nog 6 uur, hetgeen betekent dat het in Nederland nu 23.45 uur is van maandag 16 april. Wij hebben inmiddels de vroege ochtend van dinsdag 17 april.
De rit naar de luchthaven verloopt prima. Zo´n 3 liter verlengde Volkswagen Passat met leren bekleding en automaat is best luxe. De reistijd is ´n uurtje hetgeen voor de helft veroorzaakt wordt door de ochtendspits. Al met al zijn we netjes op tijd op de luchthaven. Al snel treffen we Laurens & Dook en Jan & Sjaantje.
De controle van de handbagage bij mij is wederom een ramp. Ik herken dat van de luchthaven in Debrecen (Hongarije), alles moet er uit! Pffff. Ik kan je verzekeren dat er een boel zooi in mijn tas zit!
We gaan nog even gezamenlijk een koffietje drinken en aansluitend richting de gate. Het boarden verloopt prima en we vinden onze plek ik het vliegtuig. Kennelijk zijn er 6 vertrekkende toestellen vóór ons én de baan wordt gebruikt voor binnenkomende toestellen. Luitjes, kan dat niet anders? We vertrekken met een half uur vertraging.

We starten maar gelijk een filmpje. Van Inge moest ik altijd nog ‘Dunkirk’ kijken. Een film die gaat over de eerste invasie van de Britten in het begin van de Tweede Wereldoorlog in Duinkerken. Die invasie ging faliekant mis, omdat de aanvoer van voldoende manschappen, materieel en munitie achterwege bleef. De Britten die er al wel waren, zaten als ratten in de val. Er was niets geregeld wat een terugtocht naar Engeland mogelijk zou maken. Ze zijn door de Duitsers volledig in de pan gehakt. Velen sneuvelden, anderen zijn met gammele bootjes terug naar Engeland gehaald. Mooie film! @Inge: ingelost!

Ongeveer 13 uur komen ze met eten en drinken. Tja, gaan we nu volgens de Nederlandse klok leven wat 7 uur in de ochtend is, of volgens de Chinese klok wat 13 uur is. Waarom deze drukdoenerij? Nou, leg ik je uit. Gaan we een appelsapje nemen, meer horend bij de Nederlandse klok, of rode wijn wat meer past bij de Chinese tijd. We nemen het voordeel van de twijfel en kiezen de Chinese tijd. Rood wijntje dus, daar ga je lekkerder van slapen dan van appelsap.

Ik heb slechts 3 kwartier geslapen op heel de vlucht. Paul wat langer. Vervolgens kijken we nog de aflevering van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ waarbij ze naar het hoge noorden van Mongolië gaat waar een in de Verenigde Staten opgegroeide Mongoolse van bijna 30 jaar er voor kiest om te trouwen met een inheemse man en een nomadenbestaan leidt.
Als laatste komt bij mij de film ‘Bende van Oss’ voorbij. Erg leuk.

We landen om 15.05 op Schiphol na een zeer rustige vlucht. Géén gekkigheden onderweg gehad.
Koffers van de band halen, afscheid nemen van onze reisgenoten gedurende het laatste stukje Laurens & Dook en Jan & Sjantje, en dan de laatste 100 kilometer met de trein naar Breda.
Om 17.15 uur voelen we weer Bredase grond onder de voeten.

Het avontuur zit er nu écht op en nu gaan we de tijd nemen om alle indrukken te verwerken.

Geschreven door : Jan van Kuijk

Irene
Nou heren de allerlaatste blog van deze ongelooflijk mooie reis en alle ervaringen die jullie hebben opgedaan en uiteraard de vele herinneringen die jullie nog zullen gaan koesteren. Fijn om te lezen dat jullie weer veilig thuis zijn enne lekker weer van alle luxe genieten van Nederland en jullie zullen heel wat tijd nodig hebben om ff rustig bij te gaan komen van deze uitermate bijzondere ervaringen, het was nogmaals een genoegen om jullie reis van zo een afstand toch dichtbij mee te mogen maken ......Larens en Dook
Beste Jan en Paul
Bedankt voor jullie gezelschap op het laatste deel van jullie en onze reis.
Ook wij hebben genoten van de reis, de groep, en vooral de ongecompliceerd e sfeer waarin van en met elkaar hebben kunnen genieten.
Nogmaals bedankt,
Laurens en Dook.

Marjolein Koning
En dan is het opeens voorbij... Welkom terug.
Ook al heb ik niet gereageerd, ik heb jullie reisverslag met veel plezier gelezen. Het was een geweldige reis, het zal nog wel een tijdje duren voor alle indrukken verwerkt zijn.
Bijslapen en acclimatiseren!
Hartelijke groet, Marjolein Koning

Mique
Welkom thuis !
Marleen
WELKOM THUIS


­