logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Reispapieren zijn binnen

reispapierenGisteren heb ik bij Tiara Tours onze reispapieren opgehaald. Een keurig overzicht van alle plaatsen waar we zijn, alle hotels, de contactgegevens van de personen die ons ter plaatse gaan begeleiden en een noodtelefoonnummer. Prachtig compleet en klaar om te gaan.
Nog wat andere gadgets mee gehad waaronder het boekje 'Point it'. Daar staan aanwijsplaatjes in. Makkelijk om in verweggistan mee te communiceren.

Het hele schema met Kim doorgesproken. Het ziet er goed uit. Op al onze stopplaatsen worden we opgevangen door een Engels-sprekende local die er voor zorgt dat we in het hotel komen, de dagexcursie regelt en die weer zorgt dat we op tijd terug op de trein staan. Best handig!

Afgelopen week contact gehad met Tulga Gandavaa. Hij is tja …… hoe zeg je dat ….. pffffff? Een Mongool :-). Maar dan ‘n echte. Een inwoner van Mongolië dus.

Ik ken Tulga vanuit de jaren 2008-2011 of zo. Ik had de website Hongarije Vandaag en ik zocht iemand die wat maatwerk aanpassingen aan de software kon doen. Daarvoor heb ik Tulga uit Ulaanbaatar gevonden. Hij heeft voor mij tal van problemen opgelost. Steeds vroeg ie $ 25,- wat met € 10,- kosten via Western Union naar Mongolië overgemaakt moest worden. Op enig moment heb ik $ 200,- bij hem gestald voor toekomstige werk. Heeft ie steeds keurig gedaan.
Hij heeft me nog eens gevraagd of ik ‘bij mij in de buurt’ iemand wilde pushen om te betalen. Tuurlijk Tulga. Wat is in de buurt? Uhhhhhh …. Parijs :-).

Uiteraard nu weer contact met ‘m gezocht en we gaan samen ‘n biertje doen!

Geschreven door : Jan van Kuijk

Marleen
Wat fantastisch geregeld allemaal. Nog .... nachtjes slapen.
Groet
Marleen

Mique
Wat leuk om op de hoogte te blijven. En ja, Parijs dat is toch vlak bij??? :-)

­