logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

We gaan!

We gaanYeah! Paul en ik zijn vandaag naar Tiara Tours geweest om onze reis met de Trans Mongolië Express te gaan vastleggen. WE GAAN!
Het vertrek is op dinsdag 27 maart 2018 met het vliegtuig naar Moskou en de terugkeer is op 16 april 2018 met het vliegtuig terug uit Beijing.

Zoals al eerder gezegd is het een ‘bucket-list-dingetje’. Inge vertelde dat we (Inge, Paul en ik) al ergens in 2007 of 2008 naar een presentatie van Tiara Tours zijn geweest tijdens de vakantiebeurs in Utrecht. Naar verluid zou ik ‘nog 85 vragen’ hebben gesteld, waarbij Inge en Paul dachten: ‘pffffffff Pa nou is het wel goed zo hè?’. Waarom moesten er dan 10 jaar voorbij gaan voordat het tóch gebeurde? Dat had alles te maken met het feit dat ik enig kind van mijn mijn moeder ben en ik het niet kon maken om ver weg en onbereikbaar in Rusland te zitten in het geval haar iets zou overkomen. Nou mijn ma in maart is gestorven, was deze reden voor mij weg. Naar wat ik nu weet, ben ik blij dat ik het zo heb gedaan!

WE GAAN!
Van Amsterdam naar Moskou met het vliegtuig, van Moskou door Rusland en Mongolië naar Beijing in China met de trein. En vanaf Beijing met het vliegtuig terug naar Amsterdam. Alles bij elkaar 18.138 kilometer, waarvan dus 7.661 kilometer met de trein!

Op deze site gaan we verder met verslag doen van alle voorbereidingen én gaat straks het reisverslag en de foto’s komen. Tevens wordt een kaart bijgehouden van wat we gaan doen en wat we gedaan hebben. Als je je inschrijft, dan krijg je automatisch een mail wanneer we iets nieuws plaatsen. Uiteraard zullen we ook via Facebook verslag doen (al is dat in China dichtgeknepen).

Geschreven door : Jan van Kuijk


­