logo
Vliegen op Moskou op 27 maart 2018
Terugvlucht van Beijing op 16 april 2018

Reisprogramma

Lees hier ons volledige reisprogramma.

Dag 1 Dinsdag 27 maart 2018 Het vluchtschema met KLM:
>>> 11.45 uur vertrek Amsterdam vlucht KL903
>>> 16.00 uur lokale tijd aankomst Moskou
KremlinKremlinOphaalservice en transfer naar het hotel. Je verblijft in Moskou in Hotel Maxima Panorama op basis van logies/ontbijt.
  
Dag 2 Woensdag 28 maart 2018 Verblijf in Moskou.
Basilius KathedraalBasilius KathedraalMaak kennis met het beroemde Rode Plein omringd door het Kremlin, de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepels en het schitterende warenhuis GUM. De gids vertelt uitgebreid over de historie en het huidige leven in Moskou. Een bezoek aan het historisch museum maken de excursiedag compleet. 
  
Dag 3 Donderdag 29 maart 2018 Verblijf in Moskou 
  
Dag 4 Vrijdag 30 maart 2018 Transfer naar het station voor vertrek van de Trans Baikal Express naar Jekaterinburg.
Het treinschema:
>>> 13.10 uur vertrek Moskou trein #82
  
Dag 5 Zaterdag 31 maart 2018 >>> 18.22 uur aankomst in Jekaterinburg.
Transfer vanaf het station naar het hotel. Verblijf in het Checkov hotel op basis van logies/ontbijt.
  
Dag 6 Zondag 1 april 2018 BloedkathedraalBloedkathedraalVerblijf in Jekaterinburg.
We willen  deze dag een auto huren en het land inrijden. 
   
Dag 7 Maandag 2 april 2018 Verblijf in Jekaterinburg.
Ganina YamaGanina YamaBuiten de stad ga je naar het serene klooster, dat werd gesticht op de plek waar de lijken van de laatste tsarenfamilie Romanovs werden verborgen. Uiteraard breng je ook een bezoek aan de obelisk die de grens Europe/Azië markeert. In de avond transfer naar het station voor het vertrek van de trein. Mogelijk treinschema:
>>> 18.57 uur vertrek Jekaterinburg trein #82
   
Dag 8 Dinsdag 3 april 2018 >>> 18.06 uur aankomst in Novosibirsk.
Transfer vanaf het station naar de homestay. Verblijf in een homestay op basis van logies/ontbijt. 
  
Dag 9 Woensdag 4 april 2018 Verblijf in Novosibirsk.
In de Sovjet tijd was hier het geheime onderzoekscentrum van Siberië. Tegenwoordig is het nog steeds één van de belangrijkste wetenschappelijke centra van Rusland. Officieel heet het Novosibirsk Scientific Center, maar het staat over het algemeen bekend als Academy Town. Deze wetenschappelijke stad ligt ongeveer 30 km buiten Novosibirsk. Als je Akademgorodok binnenkomt via de Lavreniev Prospect, zie je een markering door het Guinness Book of Records als ‘world’s most scientific street’. Naast dit wetenschappelijke stadje bezoek je tijdens de 4 uur durende excursie 1 museum naar keuze en rij je langs het reservoir van de Ob-rivier (een kunstmatige Ob zee).

Aan het einde van de avond transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Irkutsk.
  
Dag 10  Donderdag 5 april 2018  >>> 01.05 uur vertrek met trein #70.

Dag 11 Vrijdag 6 april 2018  >>> 10.43 uur aankomst in Irkutsk
BaikalmeerBaikalmeerTransfer naar Listvianka. Overnachting i een B&B in Listvianka aan het Baikalmeer op basis van logies/ontbijt.
  
Dag 12 Zaterdag 7 april 2018  Transfer naar Irkutsk.
Overnachting in Hotel Victory (of vergelijkbaar) in Irkutsk op basis van logies/ontbijt.

Excursie Irkutsk
Irkutsk is meer dan de uitvalsbasis voor het Baikalmeer. Ga samen met je Engelssprekende gids in 3 uur de Siberische stad verkennen. Je wandelt langs eeuwenoude kerken en prachtige houten huizen. Ook bezoek je het regionale Historisch Museum. Je eindigt de wandeling aan de Angara rivier, waar je tsaar Alexander III ontmoet. De opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn is hier vereeuwigd middels een monument.

Dag 13 Zondag 8 april 2018  Transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Ulaanbaatar. Het treinschema:
>>> 08.14 uur vertrek Irkutsk trein #6
   
Dag 14 Maandag 9 april 2018  >>> 06.50 uur aankomst in Ulaanbaatar

Transfer naar Terelj N.P.
GerkampGerkamp Terelj N.P.Na aankomst op het station wordt er bij een bank gestopt om geld om te wisselen / pinnen. In de ochtend arriveer je in het Gerkamp, kun je je opfrissen na de lange treinrit en genieten van een heerlijk ontbijt. Je verblijft 2 nachten in een traditionele 4-persoons gertent op basis van volpension.

Genghis KhanGenghis Khan
In de middag wordt er een excursie naar het immens grote Genghis Khan monument georganiseerd. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter. Je kunt met liftje of trap naar het hoofd van het paard en sta je oog in oog met Genghis Khan zelf! Ook de grootste Mongoolse laars gemaakt van 30 koeienvellen is het bezichtigen waard. In het museum zijn unieke archeologische vondsten uit het Brons Tijdperk te zien. 
  
Dag 15 Dinsdag 10 april 2018 Vrije dag in Terelj N.P.
TereljTerelj N.P.Tijdens het verblijf in het gerkamp in Terelj National Park geniet je van de rust, het landelijke uitzicht en de rotsformaties in de omgeving. Om dit fascinerende natuurgebied écht te ontdekken, boek je de dagwandeling Terelj die je langs nomaden, rotsen en een tempel voert.
  
Dag 16 Woensdag 11 april 2018 In de ochtend transfer Terelj N.P. – Ulaanbaatar.
In Ulaanbaatar verblijf je in het New Dream Hotel op basis van logies/ontbijt.
Het New Dream Hotel is een eenvoudig hotel.

Gandan KloosterGandan KloosterNa het ontbijt in Terelj N.P. begint de excursiedag met een bezoek aan het imposante Tibetaanse Gandan klooster. Vervolgens bezoek je een gertenten werkplaats . Indrukwekkend om te zien hoe deze traditionele tenten gemaakt worden. Je vervolgt je ontdekkingstocht op het centrale Sukhbaatar Plein. Geniet hierna van een heerlijke warme Mongoolse lunch waarbij je alle opgedane ervaringen kunt verwerken.

Na de lunch breng je een bezoek aan het Historisch Museum. Hier leer je over de Mongoolse geschiedenis. Het zal blijken dat wij in Europa deze geschiedenis heel anders geïnterpreteerd hebben. Tijd om een leuk souvenir te scoren of om in alle rust een kopje koffie te drinken, dat kan tijdens de vrije tijd in de department store.
   
Dag 17 Donderdag 12 april 2018 Transfer naar het station voor het vertrek van de trein naar Beijing. Het treinschema:
>>> 07.30 uur vertrek Ulaanbaatar trein #24

Dag 18 Vrijdag 13 april 2018 >>> 11.40 uur aankomst Beijing
Verboden StadVerboden StadTransfer naar het hotel. Verblijf in het Xin Yuan Hutong Hostel (http://www.xinyuaninn.com) in een 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt.

Dag 19 Zaterdag 14 april 2018  Verblijf in Beijing.
De eerste dag van het excursiepakket neemt de gids je mee naar de Verboden Stad, welke je via het indrukwekkende Tiananmen Plein bereikt. Na de traditionele lunch bezoek je de Tempel van de Hemel en zul je zien hoe de Chinezen zich in het park vermaken met Tai Chi, muziek, zang en dans.
   
Dag 20  Zondag 15 april 2018  Verblijf in Beijing.
Chinese MuurChinese MuurDe chauffeur komt je ophalen en brengt je naar de Chinese Muur bij Mu Tian Yu. Je hebt de keuze om de muur per kabelbaan of te voet te beklimmen. Eenmaal op de muur is het tijd om te genieten van het uitzicht, de torens te bezichtigen en te beseffen dat dit een mijlpaal in je leven is. Je krijgt ruim de tijd om rond te lopen, voordat je weer terugkeert naar Beijing. Op de terugweg naar Beijing word je naar Factory 798 gebracht, dit is een hip kunstenaarsparadijs in een voormalige fabriekswijk. Uiteindelijk ga je op eigen gelegenheid (per taxi of openbaar vervoer) terug naar het hotel. 
  
Dag 21  Maandag 16 april 2018  Transfer naar het vliegveld voor vlucht naar Amsterdam. Je vluchtschema met KLM:
>>> 10.55 uur vertrek Beijing vlucht KL898
>>> 15.20 uur lokale tijd aankomst Amsterdam
   
____________ ______________________________  

Geschreven door : Jan van Kuijk


­